lördag 18 april 2009

There is only one Freddy Krueger

Till vänster: Me and Robert Englund aka the one and only Freddy Krueger - Best buddies:)

Efter att ha faktiskt sovit ut ordentligt för en gångs skull känner jag mig redo att skriva ett inlägg om ett ämne som engagerar mig mkt. Ända sedan barnsben har jag varit ett stort fan av Terror på Elm Street-serien. Filmerna som handlar om drömdemonen Freddy Krueger som mördar ungdomar på Elm Street i deras drömmar får fortfarande mitt lilla hjärta att slå lite snabbare hur bisarrt och makabert det än låter.

När Krueger levde var han en barnamördare som på grund av en teknialitet inte hamnade i fängelse när han åtalades för alla de mord han begått. Detta ledde till att föräldrarna till barnen på Elm Street tog lagen i egna händer och brände Freddy levande. På grund av detta hemsöker han nu de resterande barnen och dödar dem på de mest makabra vis. Sounds nice, huh? Feelgood film när den är som bäst;)

Terror på Elm Street serien är en av de mest innovativa skräckfilmerna som gjorts. Freddy är inte den typiske triste, tyste, zombieartade och långsamtgående mördaren som Michael Myers och Jason Voorhees i Halloween och Fredagen den 13-e filmerna. Här har vi för ovanlighetens skull en slasherkiller med personlighet, om än inte en så trevlig sådan. Hans specialitet är att dra lustiga one-liners medan han på makabra sätt mördar offer i deras drömmar. How can you not love that? Han är som en lekfarbror, en riktigt riktigt creepy och farlig sådan. Den sortens farbror du aldrig velat ha..

I och med att Freddy är en drömdemon kan han som nämnts innan manipulera folks drömmar. Han kan förvandlas till vad som helst och göra detta till ett mordredskap. I filmerna har man sett Freddy förvandlas till alltifrån tv-apparater till motorcyklar.

Freddy har en trevlig tendens att få det som ungdomarna gillar bäst till att bli det som till slut dödar dem. I tredje filmen i serien Dreamwarriors har vi en kille som har som hobby att tillverka marionettdockor. Därmed tycker Freddy det är en bra idé att förvandla sig till en jättepuppeteer och killen bli således hans personliga marionettdocka. Freddy låter skära upp stora skinnresmor från händer och fötter på det stackars offret. Den enorme Freddy tar sedan tag i dessa som om de vore marionettsnören och leder killen till sin död. Detta är ett exempel på en skrämmande och synnerligen grotesk scen ur denna slasherserie. En av de mest minnesvärda, därav att jag tar upp den.

Nu har jag då fått veta att det är planerat att göra en remake av Terror på Elm Street serien. Detta är skandal, in my mind. Why the hell mess with perfection?! WHY????? Originalfilmerna är ju inte ens särskilt gamla och skulle lätt kunna accepteras av ungdomspubliken idag. Det känns som Hollywood i dag har värsta fantasitorkan eftersom praktiskt taget 80% av det de gör är remakes av tidigare filmer. Robert Englund som spelade Freddy i de gamla filmerna ska lyckligtvis inte medverka i de nya. Han har väl lite mer stolhet än så. Samtidigt finns det bara en Freddy Krueger och det är Robert Englund. Även om den nye skådespelaren som ska ta sig an rollen (Jackie Earle Halye) ser lite ut som Englund och har ansiktsformen som passar för rollen så kan han aldrig, hur bra han än spelar, bli den karaktär som är så starkt förknippad med Englund. Detta är ju naturligtvis bara min åsikt.. Dock lär jag se remaken om jag känner mig själv rätt, men detta är endast för att se vad de har sabbat.

Skulle vara intressant att veta vad övriga Krueger fans tycker om remaken av Terror på Elm Street. So, what do ya say? Vad tycks om den nya Freddy?

Detta var dagens aggroinlägg.. Have a nice weekend! Cheers!

4 kommentarer:

  1. Gawa! Jag tycker oxå de räcker gott med de filmerna som redan finns. The orginal is the best. Puss

    SvaraRadera
  2. Inga mer inlägg? :(

    /Roebrt

    SvaraRadera
  3. Om du vill att man ska läsa din blogg får du väl uppdatera den lite..:)

    SvaraRadera
  4. *vill se updates*

    SvaraRadera